Vad är Talk Test?

Föreläsningen testet är en enkel metod för att mäta om en person arbetar ut tillräckligt, för hårt, eller precis på rätt nivå, genom att bestämma i vilken grad en person kan kommunicera när du tränar. Denna metod har varit i bruk under en tid, men fortsatte att testa på det visar att det är verkligt vetenskapligt stöd för dess användning. I ett antal forskningsexperiment som utvärderar prat testet, är standard för att mäta fysisk kapacitet visat sig vara nästan identiska med de standarder som används för att mäta prata förmåga.

Det finns olika sätt att prata testet kan administreras och dessa kan bero på om en person är ensam eller träna med någon annan. I huvudsak, någon möjlighet att föra ett samtal med någon annan, eller om enbart recitera en liten dikt eller något liknande löftet av trohet, är förmodligen inte arbetar på toppkapacitet. Oavbruten talking antyder puls är lägre och hjärt efterfrågan på kroppen inte är tillräckligt hög.

Däremot är den person som kan säga några ord, men canâ € ™ t bedriva en hel konversation eller recitera några rader av en dikt sannolikt arbetar på toppkapacitet. Det är målet för de flesta människor som administrerar ett föredrag test. De vill vara något andfådd, kunna tala lite, men inte kunna säga många ord uppträdda tillsammans utan någon ansträngning.

Föreläsningen Testet kan också användas för att mäta när människor tränar för hårt. Om det nästan är omöjligt att tala och om en person är så andfådd att de canâ € ™ t få ett ord ut, itâ € ™ s tid att sakta ner. Detta kan innebära fortsatt en verksamhet men att göra det i en långsammare takt, så att andningen är inte alltför svårt och lite prat är möjlig.

Även om detta test är ett bra mått för människor som har utmärkt kondition, kan det inte vara den perfekta testet för dem som behöver göra mer tempo långsamt motion. Om en person blir tillsagd att utöva långt under maxpuls, kan han eller hon behöver för att stanna i konversera intervall, i stället för att utvecklas till knappt prata utbudet av aktivitet. Detta är en bra sak att diskutera med en läkare, särskilt om en person har hjärt- eller andningsproblem.

För dem i god form, ger prat testet en genväg. Ita € ™ SA mycket enklare än att mäta hjärtfrekvens och bestämma om maximal effektivitet i övningen har nåtts. Med tanke på att prata nivåer verkar intimt knuten till utöva effektivitetsnivåer, kan ett sådant test vara ett användbart alternativ.