Hur blir jag en privat Banker?

Private banking innebär banking för individer med likvida tillgångar på $ 1.000.000 $ (USD) eller mer. Private banking tjänsten kan innehålla saker som förmögenhetsförvaltning rådgivning, höga räntor besparingar kontomöjligheter, skatterådgivning, eller faktisk praktisk förmögenhetsförvaltning tjänst. Om du strävar efter att bli en privat bankir, generellt behöver du en högskoleexamen och en forskarexamen.

Att få en kandidatexamen i ekonomi kan vara användbart om du vill bli en privat bank. Att ha kunskap om finansiering kommer att vara till hjälp eftersom investeringar och pengar förvaltning är en del av vad ett privat bankir gör. Att ha kunskap om finansiering är också till hjälp eftersom, som en privat bank, måste du kunna ha lager, bond, och private equity diskussioner med kunder i processen att ge dem råd.

Ansökan om ett jobb i bankarenan kommer vanligtvis inträffar under den sista college termin. Beviljas, är det möjligt att i stället för att söka jobb, kanske du istället behöva ansöka om ett utbildningsprogram först. Till exempel, på några stora banker, det finns speciella program som utbildar individer att bli privata bankirer.

Också, medan inte absolut nödvändigt, som har en magisterexamen i företagsekonomi kan vara en tillgång. Den magisterexamen visar potentiella arbetsgivare att du är seriös i ditt mål att arbeta inom private banking. Ansökan till en Master of Business Administration (MBA) examen efter två års arbetslivserfarenhet rekommenderas generellt.

När det gäller karriär, till dem som vill bli en privat bank kan välja att driva försäljning eller så kan de välja att fullfölja investeringen. Försäljningen kommer vanligtvis att telefonarbete, upprättande av en relation med individer, och försäljning oavsett produkter banken kanske har att erbjuda till de individer. Investeringspersonal tenderar att fokusera på att sätta ihop investeringsplaner och investera kundernas pengar.

Om du vill bli en privat bankir, är det viktigt att ha goda muntliga och skriftliga kommunikationsfärdigheter eftersom du kommer att tillbringa mycket av din tid att kommunicera med kunder. Att ha förmågan att lyssna på och göra insiktsfulla observationer kan också vara till hjälp när det gäller att bestämma kunders behov. Att kunna hålla investerings information konfidentiell är också viktigt. Löner varierar beroende på hur mycket erfarenhet en privat bankman har och beroende på hur framgångsrik den privata banker är att föra in kunder eller investera kunders pengar. Visst, om du har bra säljförmåga eller goda investeringsförmåga, kan en karriär inom private banking vara lukrativ.

  • På vissa stora banker, det finns speciella program som utbildar individer att bli privata bankirer.