Hur Kan Asteroids koloniseras?

Sedan mitten av 20-talet, har rymdentusiaster och visionärer såg till asteroider som möjliga kolonisations webbplatser. Det finns uppskattningsvis tio biljoner asteroider större än 100 meter i diameter, och deras sammanlagda yta är mycket större än jordens. Den största asteroiden, Ceres, har en yta jämförbar med Centraleuropa. De 32 största asteroider är var 200 km eller längre i diameter. Det finns ytterligare 100 miljarder asteroider mellan 10 och 100 meter i diameter. Många av dessa innehåller miljoner eller miljarder dollar av värdefulla resurser.

Det var Isaac Asimov som först föreslog urholka asteroider innan de lösa dem. Till skillnad från vissa himlakroppar, till exempel, Luna, vissa asteroider innehåller betydande kol och flyktiga som vatten, som båda är nödvändiga för att upprätthålla liv. En urgröpt asteroid skulle ha en naturlig sköld (ytan) för att blockera ut farliga kosmiska strålar och mikrometeoriter, och om det skulle kunna snurrade runt tillräckligt snabbt, skulle den inre ytan har artificiell gravitation i regioner vinkelrätt mot rotationsaxeln.

Även interna stöd skulle vara nödvändigt för att förhindra en asteroid från att kollapsa under sin egen gravitation, är av relativt låg massa, även om en av dessa stöd misslyckades, skulle det inte nödvändigt döda alla inne. Med flera konstgjorda sköld lager säkerhetskopiering asteroiden yta, skulle det inte finnas någon anledning att oroa sig för ett brott eller oförutsett kollaps.

Asteroider innehåller en stor mängd värdefulla material, speciellt platinagruppens metaller, som kan hämta höga priser om skeppas ner till jorden och säljs här. Detta skulle kunna bli grunden för en inre solsystemet ekonomin. Många av de mest värdefulla metaller på jorden för länge sedan sjönk till sin kärna, men om asteroider, dessa material är lätt tillgängliga. Som vår globala civilisation fortsätter att utvecklas, många av de viktigaste resurserna kan komma från asteroider snarare än jorden själv.

Som vår befolkning på jorden fortsätter att växa i en takt på cirka 2% per år, så småningom planeten blir för trångt för att upprätthålla alla. Lösningen - kolonisera det inre solsystemet, särskilt asteroider. Kanske den enskilt största anledningen att kolonisera asteroider är deras relativt låga gravitation - den mängd energi som krävs för att lansera ett paket utanför gravitationsbrunn Jorden är intimidatingly stort, men på många asteroider, är det obetydlig.

För mer information, kolla in en av de mest populära böcker i ämnet, Mining Sky: Untold Riches från kometer och asteroider.

  • Vissa människor har föreslagit urholka asteroider för kolonisering.