Vad gör en Residential Architect göra?

Ett bostadsområde arkitekt designar byggnader och strukturer som människor lever i. Bostads arkitekter arbetar i många olika miljöer. De kan vara egenföretagare, arbete för en mindre studio, eller arbeta för stora företag och företag. Bostäder arkitekter kan arbeta självständigt eller i samverkan. Deras dagliga arbetet innefattar designa strukturer, möte med kunder, och enstaka besök på byggarbetsplatser.

Bostäder arkitekter utbildas till att utforma livsmiljöer för att passa specifika villkor. De har åtminstone en kandidatexamen i arkitektur, ofta specifikt i villaarkitektur. Bostäder arkitekter får utbildning i att utforma enfamiljshus, flerfamiljshus enhet bostäder, assisterad-levande och ledande bostäder, vägs hem, och remodels och tillägg till befintliga bostäder strukturer. Arkitekter faktiskt inte uppföra byggnader, men designar dem enligt kundens specifikationer och arkitekten och kundens estetiska sensibilitet.

Till exempel kan ett bostadsområde arkitekt hyras av en familj som ville sätta en stor tillägg på deras hus. Bostadsområdet arkitekt skulle fungera med familjen, överväger ett antal faktorer för att avgöra vad design skulle fungera bäst för familjen innan kommer upp med en design. Bostadsområdet arkitekt skulle överväga den avsedda användningen av det nya utrymmet, hur ägarna vill att det ska se ut, kostnads- och utrymmes överväganden, byggmaterial eller önskan om miljövänligt byggande och fotavtryck av befintligt hus.

Det är inte nödvändigt att ha ett bostadsområde arkitekt vara involverad i ett hem remodel eller tillsats. Allmänna entreprenörer ofta konstruera och bygga enkla tillägg och remodels. Ett bostadsområde arkitekt kommer sannolikt medföra en högre estetisk kompetens till projektet, dock, och kommer att bättre kunna införliva specifika önskemål.

Andra bostads arkitekter är anställda av stora byggföretag som bygger bostäder underavdelningar eller konstruera Townhomes och lägenheter. Istället för att komma med en mycket individualiserad design för en viss klient, dessa bostadsområden arkitekter skapa mönster som syftar till att vara kostnadseffektiva och har estetiskt tilltalande för en mängd olika människor. Ibland kallade "cookie cutter" hem eftersom de är i princip samma, kan några olika utföranden upprepas flera gånger inom ett bostadsområde.

  • Bostadsområdet arkitekt designar planer på att bygga ett hus eller annan bostad.
  • Bostäder arkitekter projektera byggandet av bostäder.
  • Ett bostadsområde arkitekt är utbildad för att utforma ett antal olika typer av bostäder.
  • Vissa bostadsområden arkitekter konstruktions hem för att tilltala en bred variation av människor.