Hur gör jag Avlasta STD Klåda?

Det absolut bästa sättet att lindra STD klåda är genom att besöka en läkare för att få hjälp med att behandla och bota symptomen av vad det är att du har smittats. I väntan på behandling för att ta påverka och fortfarande lider av symptom på en STD, men det finns några saker du kan göra för att lugna irritation. Orala smärtstillande, bär löst sittande kläder, hålla könsorganen torrt, och avstå från användning av irriterande tvålar, douches eller intima rengöringsprodukter kan alla ge befrielse från STD klåda.

STD klåda brukar beskrivas som en ihållande klåda i underlivet eller bäckenregionen. Medan många förhållanden som inte är sexuellt överförbara kan ge liknande symptom STD klåda, till exempel en svampinfektion, är genital klåda ofta orsakas av skabb, herpes, klamydia eller en mängd andra sexuellt överförbara sjukdomar. Experter rekommenderar en fullständig läkarundersökning för att ta reda på källan till klåda och behandla det omgående. Väntar på att besöka en läkare, men kan individer lindra svår klåda genom att ta en over-the-counter smärtstillande.

Även om du kan vara benägen att vilja bada eller duscha flera gånger medan påverkas av STD klåda, är det viktigt att undvika att använda hårda tvålar eller andra rengöringsmedel på genitala regionen. Ofta är parfymer, färgämnen, dofter och andra potentiellt irriterande kemikalier som tillsätts dessa produkter, som kan bidra till klåda symptom. Dessa produkter kan också leda till att huden blir alltför torr, vilket kommer att orsaka ytterligare klåda. Istället försiktigt rengöra området med varmt vatten när du badar eller duschar. Denna tillfälliga anti kliar påföljd är bra för en mängd olika sexuellt överförbara sjukdomar som orsakar klåda.

Efter bad eller duscha i ett försök att lugna STD klåda, se till att torka dina privata delar med en ren torr handduk eller en fön på en låg nivå. Fukt i detta område, i kombination med mörkret kläderna ger, liksom din vanliga kroppstemperatur kommer att skapa en grund bekväm avel för bakterier, vilket kommer att förvärra genital klåda och bäcken klåda. Också, undvika att bära åtsittande kläder för att ge ditt rum kroppsdelar att andas hela dagen och att skära ner på huden skavande ibland orsakas av åtsittande kläder.

STD klåda orsakad av herpes kan också åtföljas av nervsmärta. Det finns inget botemedel mot herpes, men herpes klåda och smärta kan hjälpas genom att tillämpa en salva medicinerad. Din läkare kan ordinera en av dessa för dig att ansöka lokalt på en herpeslesion för att minska irritation. Herpes är mycket smittsam, så experter rekommenderar applicera salvan med en bomullspinne och undvik att röra en lesion med händerna. Det är vidare rekommenderas att aldrig skrapa en herpeslesion och alltid tvätta händerna efter applicering en salva för att lindra STD klåda.

  • När bad eller duscha, undvika tvål som kan torka eller irritera huden.
  • Använda kondomer kan skydda mot vissa sexuellt överförbara sjukdomar.