Vad är en Weakfish?

En weakfish, Cynoscion regalis, är en medelstor fisk av släktet Cynoscion som kan hittas längs den östra kusten av Kanada och Amerika så långt söderut som norra Florida. Det är allmänt känt som en weakfish grund av anbudet huden och musklerna i sin käke. Denna hud och muskler ofta tårar eller spricker när en weakfish fångas med en linje och krok, vilket gör att fisken att fly fånga. Det valdes de statliga fisken i Delaware 1981.

Denna art har varit en stor källa till både yrkes- och fritidsfiske sedan 19th century. År 2010, tunga överfiske hade orsakat antalet weakfish i naturen för att drabbas av en stor nedgång, och de extrema låga siffror var snabbt på att bli ett allvarligt bekymmer. Åtgärder infördes för att bidra till att höja antalet weakfish till hållbara nivåer. Dessa åtgärder inkluderar att minska de rättsliga weakfish skördenivåer för yrkesfiskare. De åtgärder som infördes syftar till långsiktig återhämtning av weakfish arter, och det var väntat att ta många år att visa en betydande förbättring i siffror och föra arten tillbaka till en hållbar nivå.

Mogna weakfish kan nå längder på 18 inches (7 cm) och kan väga upp till 18 pounds (8 k). Under häckningssäsongen börjar i början av mars, då vattentemperaturen börjar stiga, de vuxna fisken vandrar norrut till avel eller lekområden, som vanligtvis nära land. Från april till slutet av juli, de kvinnliga weakfish producerar stora mängder ägg som befruktas av hanen. Till skillnad från de flesta fiskar, honorna av denna art lägger en nästan ständig ström av ägg under häckningssäsongen.

När vattentemperaturer börjar sjunka, vanligtvis runt september de vuxna fiskarna återigen flyttar söderut till sina övervintringsområden bort från strandlinjen. Mycket unga, eller larver, weakfish resor till uppväxtområden, vanligtvis i vikar och flodmynningar, som har lägre saltnivåer än det öppna havet; De livnär sig på mikroskopiska organismer. I december det första levnadsåret, den juvenile weakfish resa tillbaka till det öppna havet, med dess högre saltnivåer, och migrera söderut att ansluta den vuxna befolkningen. Unga och vuxna weakfish konsumerar små stimfiskar, räkor och kräftdjur.